torstai 18. kesäkuuta 2015

Valmis keskikesän juhlaan!

Vaikka juhannus alkoikin monella jo eilen, on nyt hyvä tilaisuus pohtia miten kioski valmistautui siihen. Sää on jo säätiedoitustakin katsomatta sateinen ja kylmä, mutta silti tämä juhla vetää ihmisiä omille, kavereiden tai kaimojen mökeille.
Haapasaaren juhannukseen kuuluu kokko ja sen jälkeen juhannustanssit Puikkarikuurilla. Voi olla vielä jotain muutakin, mutta se selviää minulle vasta juhlahumun edetessä.




Juhannukseen valmistautuminen alkoi keskiviikkoiltana, kun tein yhden jauhelihapitsan ja muun saaren tunnelmaa nostatti Sorona-yhtye hienolla soitollaan. Torstaiaamuna valmistui jo toinen pitsa -tonnikala-ananas -täytteellä. Pitsan tarina onkin hauska, sillä jo viikko sitten päätin tehdä juhannukseksi kinkku-ananas-homejuusto -pitsan sekä jauhelihapitsan. Kävin hankkimassa tarvittavat ainekset ja valmistin pitsapohjan. Havahduin siihen, että kaadan tonnikalaa pitsapohjalle. Minun piti tehdä kinkku-ananas-homejuusto -pitsa. No, ei auttanut kuin kuunnella alitajuntaa ja pitsää tonnikalapitsa uuniin!
 Kun Otava saapui Haapasaaren satamaan kello 11 pintaan, paatilta nousi monen juhannuksen juhlijan lisäksi myös kasa lihapiirakoita kioskille.




Viikko sitten kioskiin saapui uusi maksupääteystäväni, Herra Bluetooth. Ensimmäinen, sininen&johdollinen maksupääte ei toiminut lainkaan puhelimessani, jonka takia iZettle lähetti minulle uuden kortinlukijan. Monien vianmäärityksen jälkeen ei selvinnyt, mikä on vialla sinisen&johdollisen sekä puhelimeni välillä. Kuitenkin uusi bluetooth -pääte toimii hyvin ja on kätevä työssään.




Maanantaina kahvin ystäväksi listoille pääsi kuivakakku, jota mammani leipoi minulle mukaan saareen. Ja tämä kakku on toden totta maistunut ja saanut paljon kehuja asiakkailta! Pitääkin ryhdistäytyä kuivakakkujen suhteen tuotevalikoimassa!




Tiistaina jäätelövalikoimakin laajentui, kun yhdeksän eri maun lisäksi estradille astelivat nougat ja sateenkaari! Nougat oli muutaman päivän aivan koskematon, kun taas sateenkaari löysi heti tiensä lasten ja nuorten sydämiin!




Kioski on valmis, oletteko te?!
Ihanaa juhannusta kaikille, säästä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti