sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Ei hyvää ilman pahaa

Ja niin hyvin kuin olin juhannukseksi valmistautunut ja ajattelin, että koska pistin kioskin kiinni jo kuudelta, on tiedossa vapaa ilta. Varsin ihana ajatus, sillä olin ajatellut täyttää iltani urheilulla, käsitöillä ja rentoutumisella. 

Juuri kun olin saanut iltaruokani valmiiksi, kauppias Lilli pölähtää keittiöön ja kysyy minulta ja Karoliinalta: "Teittekö te jotain?". No mehän ei toden totta tehty mitään muuta kuin lörpöteltiin niitä näitä. "Sähköt meni". Kello oli 19:27 ja seuraava päivä on juhannusaatto. Mikä ettei, jännitystä elämään.

Noin viisi minuuttia sähkökatkon alkamisesta sähköt palasivat muutamaksi sekuntiksi, niin että valot räpsähtivät kerran päälle -ja pois. Ensimmäiset 10 minuuttia ei auttanut kuin odottaa. Sen jälkeen kun katko vain jatkui, kävin laittamassa kioskin jokaisen oven auki, jotta kylmälaitteet säilyisivät kylmänä viileässä ympäristössä. Samalla väkersin jäätelöpakastimen päälle folio-pyyhe -yhdistelmän, jonka toivoin pitävän hyvin kylmää.




Pian Kymenlaakson Sähkön vianmääritysnumero osasi kertoa, että katko korjataan noin kello 23.10. Toisaalta hyvä, että sähköt ovat todennäköisesti palaamassa, mutta toisaalta sähköt eivät tulisi palaamaan takaisin vähään aikaan. Ei auttanut muuta kuin odottaa. Lilli ehti jo saada kioskinkin pakasteille varasijan, jos lämpötila nousee hälyttävästi. Koko kauppa hoidettavana ja kuitenkin kioskin jäätelötkin ovat saaneet jo varasijan! Aikamoista!

En ehtinyt kuin muutaman kerran kioskille kurkistelemaan pakastimen lasin läpi, miten lämpötila siellä voi, kun tuli jo tieto sähköjen palaamisesta (etuajassa!). Huh helpotusta! Vaikka sähkökatko ei kestänyt kauaa, ehti kyllä ajatukset heittää volttia monen monta kertaa. Nyt tiedän, minkä tarvitsen kioskille seuraavaski, mahdollisimman nopeasti. A niin kuin agrekaatti, (mahdollisen) seuraavan sähkökatkon pelastaja. 

Vaikka sähkökatko ei täällä saaristossa ole kovin harvinainen ilmestys, ja siihen on joissakin mökeissä varauduttu, oli lyhytkin katkos hermoja kiristävä. Onpahan sekin nyt koettu, niin (mahdollisen) seuraavaan kertaan tietää ainakain muutaman niksin. Ja mikä parasta, pakastimien ja jääkaappien lämpötilat pysyivät lähes muuttumattomina! Koska katko loppui niin kauan etuajassa, kylmälaitteet pysyivät hyvin kylminä, kun niitä ei availlut.

 Loppu hyvin, kaikki hyvin, ja juhannus sai jatkua.

2 kommenttia:

  1. Olitko kastellut nuo pyyhkeet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kastellut, sillä katko kesti onneksi niin vähän aikaa :-)

      Poista