sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Terveystarkastaja tuli käymään

Kahvila-kioski oli keskiviikkona kolmatta päivää auki ja ennen puoltapäivää luukulle ilmeistyi kaksi asiakasta. Tervehdin heitä, ja vastaukseksi sain: "Terve, tässä olisi kaksi terveystarkastajaa".
Ihan ensimmäiseksi en tiennyt mitä minun pitäisi tehdä. Tiskipöytä oli täynnä tiskejä, sillä armeijan veneen rantauduttua kaupan satamaan oli vilskettä ja vilinää riittänyt. En ollut myöskään tarkastanut, että omavalvontasuunnitelma ja todellisuus täsmäävät täysin. 




Ei kuitenkaan muu auttanut kuin päästää terveystarkastajat sisään, joista toinen oli harjoittelija. Kun tarkastaja astui pieneen kioskirakennukseeni sisään, näin miten hänen katseensa vaelteli pitkin kioskin seiniä, lattiaa, nurkkia ja kattoa. Samalla kun he silmämääräisesti katselivat kioskia, tarkastaja heitteli mitä erilaisempia kysymyksiä ilmoille. "Miten roskien kuljetus tapahtuu? Toiminko yksin? Missä on tuotteiden tuoteselosteet? Mitä kalaa kylmäsavulohi on? Soveltuvatko muovipussit elintarvikekäyttöön?" Ei auttanut muuta kuin vastailla kysymyksiin ja näyttää oma terveystodistus ja hygieniapassi (tai oikeastaan hygieniapassini oli omassa huoneessani, joten se jäi tekemättä).





Tarkastus oli nopeasti ohi, siihen meni vain noin 15 minuuttia. Sanomista tuli siivouskaapista, jonka reuna hieman repsotti. Kalojen alkuperä tulisi olla paremmin jäljitettävissä, ja myytävistä tuotteista täytyy olla tarkemmat tuotetiedot. Asiakkaiden nähtäville täytyy lisätä lappu, jossa kehoitetaan kysymään tuotteiden tietoja tarkemmin henkilökunnalta, jos siihen löytyy aihetta.
Kun terveystarkastaja oli lähtenyt, se siirtyi tarkastelemaan kauppaa. Ennen lähtöä yhteysalukselle he tulivat vielä kioskin kautta ja ostivat pientä naposteltavaa. Kertoivat myös, että lasku tulee perässä. Ja Oiva-raportti.




Noh, eipä kulunut kuin kaksi päivää ja Oiva-raportti kilahti sähköpostiini! Jännittyneenä lähdin lukemaan, mitä arvosanoja olin saanut, kun silmissä vilisivät A-kirjaimet. Niistä tuli mieleen vain ylioppilastutkintoarvosanat, joissa A- kirjain on heti hylätyn jälkeen huonoin arvosana. Lopussa selvisi kuitenkin arvosteluasteikko: A= oivallinen, B= hyvä, C= korjattavaa, D= huono. Mitä ihmettä! Kaikista kohdista A eli oivallinen, jolloin arvostelu on paras mahdollinen! Mahtavaa!



Näin terveystarkastajan käynti oli jännityksestä huolimatta, lopulta mukava kokemus. Sanoinko jo, että alueemme terveystarkastajan sanotaan kuuluvan Suomen tarkimpiin? 




2 kommenttia: