sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pohdintaa lomasta ja loppukesästä



Reilu viikko sitten pidin pari päivää lomaa ja matkasin maihin! Otava keinutti siihen tahtiin perjantaina, ettei Kantasataman tivolia edes tarvinut harkita... Lopulta hieman pidentyneen reissun päätteeksi pääsin mantereelle. Puuhaa oli tiedossa riittämiin, jonka lisäksi lähdin myös viettämään Meripäiviä.

Kioskiin piti hakea muutamia asioita kaupasta, kun niitä ei saaresta saa. Sen lisäksi tietysti vaatteiden pesua, tavaroiden purkua ja taas pakkaamista. Meripäivillä parasta oli se, kun monet tutut ja kaverit oli myös liikkeellä. Ei vahingossakaan jäänyt kotiin kuhnailemaan, vaan lähti liikkeelle ja olikin oikein virkistävää nähdä mitä kaupunkiin kuuluu.




Vaikka tuo loma ei itsessään kestänyt kun yhden päivän, plus matkapäivät perjantain ja sunnuntain, antoi se ihanan irtioton täällä olevaan arkeen. Ikävää hellitettiin ja sai nukkua niin pitkään kuin halusi, sai laittautua ja laittaa korut kaulaan. Pieniä asioita. Viikonloppu oli viikonloppu, niin kuin se yleensä ymmärretään: lomaa, lepoa, aikaa. Kioskin parissa se on yleensä kiireisintä aikaa ja kioski palvelee pisimpään. Alkuviikosta taas tahti laantuu -varsinkin näin loppukesästä.

Olisinhan voinut pyytää jonkun tuuraamaan kioskille Meripäivien ajaksi. Tai olisin voinut jäädä itse saareen, ei Meripäivät itsessään ole mikään kesän must -juttu. En siis lähtenyt vain juhlimaan, vaan tuulettamaan ajatuksia ja mieltä. Ja tuuraajan jättäminen kioskiin olisi ollut paljon, paljon työläämpää kuin vain luukun sulkeminen. Minun olisi pitänyt olla koko ajan puhelimen päässä, tuuraajan olisi pitänyt osata pyörittää jäätelöpalloja, hoitaa kassaa... No, se olisi siis ollut hankalaa. Se raha, jonka kioski olisi viikonlopun aikana tuottanut, ei olisi korvannut sitä aikaa, jonka lomailin. Ja se oli toinen suunniteltu maissakäynti koko kesässä, ei paha ollenkaan. 




Vielä kaksi viikkoa edessä kioskin parissa. Kun koulut alkavat, aion lähteä maihin viikolla 33 tiistaina 11.8. ja palata pyörittämään kioskia torstain 13.8. yhteysaluksella.  Eli torstaina kioski aukeaa vasta myöhemmin. Viimeisenä viikonloppuna pitäisi myydä pois kaikki mitä löytyy, ja sunnuntaina 16.8. loput jäätelöt myydään pilkkahintaan uusille omistajilleen. Silloin siis jäätelöä syksyn ja talven varalle? Oi kyllä!

Ensi kesästä on jo muutama kysellyt, mutta siihen en osaa vastata vielä tänään, huomenna, en ehkä edes kuukauden tai puolen vuoden kuluttua. Se ajatus saa muhia päässäni kun jatkan syksyllä normaalia arkea! Ensi kesänä sen sitten viimeistään näkee... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti